Profilaxie dentara


 

 Profilaxia sau preventia afectiunilor dentare consta in consultul stomatologic periodic cu scopul de a preveni afectiunile dentare si gingivale. Este recomandat sa se repete la intervale cuprinse intre 6 luni si 1 an, in functie de istoricul pacientului.

3881449.jpg

Acest procedeu serveste nu doar la curatarea danturii, ci si la evaluarea acesteia pentru a descoperi eventualele probleme in faza incipienta.

Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare. Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala, sunt sarace in simptome in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea, sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

O zona importanta pentru care periajul de acasa este ineficient este cea subgingivala, a carei igienizare este prioritara si pentru care trebuie sa apelam la un medic dentist care va executa un tratament profesional. Acesta va indeparta tartrul, placa si petele de pe dinti si de sub gingii